Στο επίκεντρο οι Καμάρες

Μια αναγεννησιακή αρχιτεκτονική αισθητική φαίνεται πως επανέρχεται στον εσωτερικό σχεδιασμό.

Εφαρμόζεται στην αρχιτεκτονική, στο σχεδιασμό επίπλων και στα διακοσμητικά στοιχεία. Οι καμάρες είναι ένα δημοφιλές χαρακτηριστικό του αρχιτεκτονικού σχεδιασμού εδώ και χιλιάδες χρόνια. Από το Κολοσσαίο της Ρώμης έως την Αψίδα της Πύλης του Σεντ Λούις, δεν υπάρχει τέλος στους δημιουργικούς και δομικούς τρόπους, με τους οποίους οι αρχιτέκτονες έχουν ενσωματώσει αυτό το σχήμα στο έργο τους.

Ακολουθώντας μια τάση προς κομψούς, μινιμαλιστικούς εσωτερικούς χώρους, τα μοντέρνα κτίρια τείνουν να αποφεύγουν τις καμάρες και να επιλέγουν απλούς τοίχους, ορθογώνιες πόρτες και ανοιχτούς χώρους. Ωστόσο, οι καμάρες εσωτερικών χώρων επιστρέφουν με περισσότερο από έναν τρόπο και αναδιαμορφώνουν το hotel interior design.

Οι ανοιχτές καμάρες είναι ένας πολύ καλός τρόπος, για να συνδέσετε δύο δωμάτια μεταξύ τους, αντί να τα χωρίσετε, δημιουργώντας μια αίσθηση ανοιχτής διαβίωσης. Αυτό είναι ιδιαίτερα κατάλληλο για τους κοινόχρηστους χώρους, καθώς κάνει τον χώρο να εκπέμπει μια ηρεμία και cozy αισθητική.

Οι τοξωτές εσοχές στους τοίχους, μια ακόμη ερμηνεία των αψίδων στον εσωτερικό σχεδιασμό, είναι τόσο ελκυστικές, όσο και λειτουργικές, προσφέροντας έναν χωνευτό χώρο για ράφια, τραπέζια κονσόλας και άνετες πολυθρόνες, που τονίζονται ιδιαίτερα, με τη βαφή σε ένα διαφορετικό χρώμα που δημιουργεί αντιθέσεις. Μια ακόμα εναλλακτική είναι η δημιουργία καμάρας κατά το βάψιμο των τοίχων.

Πρόκειται για μια ευέλικτη επιλογή, που επιτρέπει στα ξενοδοχεία να τολμήσουν νέες τάσεις, αλλά με διακριτικό τρόπο, ενώ ταυτόχρονα δίνει την δυνατότητα της εύκολης και γρήγορης αλλαγής.

Οι ξενοδόχοι μπορούν να δοκιμάσουν να βάψουν πολλές καμάρες σε διάφορα χρώματα, για να δημιουργήσουν εντυπωσιακά αφηρημένα έργα τέχνης, για να τραβήξουν τα βλέμματα ή μπορούν να επιλέξουν μια πιο απαλή προσέγγιση ζωγραφίζοντας ένα μόνο τόξο πίσω από έναν καναπέ, ένα κρεβάτι ή ένα ράφι.


Ξενοδοχειακές τάσεις που θα κυριαρχήσουν το 2023
από το Περιοδικό Hotel Design Φθινόπωρο – Χειμώνας  2022 / 2023, Τεύχος No.31
Μπορείτε να διαβάσετε εδώ το τεύχος:
www.hoteldesign.gr/hotel-design-trends/hotel-design-magazine-and-guide-autumn-winter-2022-2023